Български учители могат да бъдат назначавани за срок до 12 години като

...
Български учители могат да бъдат назначавани за срок до 12 години като
Коментари Харесай

Мандатът на българските учители в европейски училища става 12 години

Български учители могат да бъдат назначавани за период до 12 години като преподаватели в Европейски учебни заведения, реши държавното управление.

В системата на Европейските учебни заведения, които се намират в Белгия, Германия, Нидерландия, Люксембург, Италия и Испания, се образоват дружно деца от разнообразни националности, в това число от България. Сега в тях работят 20 учители, които преподават български език и литература на български възпитаници или образователни предмети на непознат език на възпитаници от други страни.

Към момента преподавателите се назначават за интервал от 9 години. С признатата от Министерския съвет смяна се дава опция този срок да бъде продължен с още три години, вместо с една, както беше до момента.

С измененията се планува и опция преподаватели, чийто 12-годишен интервал на работа в Европейските учебни заведения е изминал, да бъдат назначени още веднъж. Това може да стане при изискване, че сред двата " мандата " са работили най-малко три години в системата на предучилищното и учебното обучение в България и са имали позитивна оценка в системата на Европейските учебни заведения.

С измененията срокът за назначение на българските учители се синхронизира със периодите, избрани с Правилника за назначение на щатен личен състав в системата на Европейските учебни заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР